NABÍDKA VÍN

DJ EGG 2025 PÉT-NAT
Konice - Kraví hora
Vyrobeno z hroznů odrůd Muškát Moravský a Müller Thurgau. Viničních trať Kraví hora v Konicích – podoblast Znojemská. Lisovány celé hrozny. Víno následně spontánně kvasilo ve skleněných nádobách. Při 8 g/l zbytkového cukru dokvášelo v láhvích. Zraje samostatně v láhvích na jemných kvasnicích. Víno jemně perlí a působí tak svěžím dojmem. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Ležením na láhvi bude získávat jemnější perlení a krémovější charakter.
alk. 9,5 % vol., č.š. EGG/25

JUST GRAPES 2024
Těšetice - Stará vinice
Vyrobeno z hroznů odrůd Ryzlink vlašský a Zweigeltrebe z viniční tratě Stará vinice v Těšeticích. Znojemská vinařská podoblast. Karbonická macerace celých hroznů 10 dnů ve dřevěných kádích. Zrálo 12 měsíců na hrubých kvasnicích v 1000L moravském dubovém fouderu. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry.
alk. 11,5 % vol., č.š. RVZW/24

OMNE VIVUM OX OVO 2024
Dyjákovičky - U sklepů
Vyrobeno z hroznů odrůd Ryzlink vlašský a Ryzlink rýnský z viniční tratě U sklepů v Dyjákovičkách. Znojemská vinařská podoblast. Lisovány celé hrozny. Víno spontánně kvasilo. Zrálo 12 měsíců na hrubých kvasnicích bez dolévání pod flórem v 1000L moravském dubovém fouderu. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry.
alk. 11,5 % vol., č.š. OX/24

PINOT NOIR 23/24 MAGNUM
Dobšice, Dyjákovičky & Hnanice
Vyrobeno ze dvou ročníků odrůdy Pinot Noir. Viniční trať U Hájku v Dobšicích, U sklepů v Dyjákovičkách a Fládnická v Hnanicích. Vinice se nacházejí na třetihorních sedimentech znojemské vinařské podoblasti. Karbonická macerace celých hroznů 10 – 14 dnů ve dřevěných kádích. Lisovány celé hrozny. Zrálo ve francouzských dubových sudech a skleněných demižonech. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry.
alk. 11,5 % vol., č.š. PN/2324

PINOT NOIR 2023 RIVER SEDIMENTS
Dyjákovičky & Šatov
Vyrobeno z hroznů odrůdy Pinot Noir. Viniční trať U sklepů v Dyjákovičkách a U bunkru v Šatově. Vinice se nacházejí na jílovitých sedimentech údolí třetihorní řeky. Znojemská vinařská podoblast. Semi-karbonická macerace celých hroznů 10 dnů ve dřevěných kádích. Lisovány celé hrozny. Zrálo ve francouzských dubových sudech a moravských amforách. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry.
alk. 10,5 % vol., č.š. RMS/23

RIESLING 2023 ŠATOV - vyprodáno
Šatov - U bunkru
Vyrobeno z hroznů odrůdy Ryzlink rýnský. Viniční trať U bunkru v Šatově. Znojemská vinařská podoblast. Lisovány celé hrozny. Víno spontánně kvasilo a zrálo bez míchání kvasnic na hrubých kvasnicích ve francouzských dubových sudech. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry.
alk. 10,5 % vol., č.š. SAT/23

SAINT LAURENT 2023 CARAFA
Těšetice - Stará vinice
Vyrobeno z hroznů odrůdy Svatovavřinecké. Viniční trať Stará vinice v Těšeticích. Znojemská vinařská podoblast. Semi-karbonická macerace celých hroznů 10 dnů ve dřevěných kádích. Lisovány celé hrozny. Zrálo ve francouzských dubových sudech a v moravských amforách. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry. Nejlépe chutná po dekantaci.
alk. 11,0 % vol., č.š. SAINT/23

VELTLINER 2023 TĚŠETICE
Těšetice - Stará vinice
Vyrobeno z hroznů odrůdy Veltlínské zelené. Viniční trať Stará vinice v Těšeticích - podoblast Znojemská. Lisovány celé hrozny. Víno spontánně kvasilo a zrálo bez míchání kvasnic na hrubých kvasnicích v moravských amforách. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry.
alk. 10,5 % vol., č.š. VZT/23

WELSCHRIESLING 2023 HNANICE II . vyprodáno
Hnanice - Knížecí vrch
Vyrobeno z horní části vinice z viniční tratě Knížecí vrch v Hnanicích. Znojemská vinařská podoblast. Lisovány celé hrozny. Víno spontánně kvasilo a zrálo bez míchání kvasnic na hrubých kvasnicích v moravských a francouzských dubových sudech. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry.
alk. 10,5 % vol., č.š. RV2/23

YOLK 2024 - vyprodáno
Těšetice - Stará vinice
Bílé víno s dotekem slupek, někde mezi bílým a oranžovým. Vyrobeno z hroznů odrůd Veltlínské zelené a Tramín červený z viniční tratě Stará vinice v Těšeticích. Znojemská vinařská podoblast. Nerezová nádoba byla do poloviny naplněna hrozny Tramínu a celá nádoba po vrch doplněna moštem z vylisovaného Veltlínu. Semi-karbonická macerace celých hroznů 10 měsíců. Víno není čiřeno ani filtrováno. Bez přídavku síry.
alk.: 12,0 % vol., č.š. VZTR/24
